Csepregi Éva biográfia


Csepregi zenei pályafutását az 1972-es Ki Mit Tud?-on Kócbabák énektrióban kezdte Pál Éva és Fábián Éva társaként, illetve a Stereo együttesben lépett fel. 1973 végén csatlakoztak a Neoton Família-hoz, ami az első magyar hivatalosan menedzselt zenekar volt a szocialista rendszer alatt.

A Neoton Famíliával 1979-ben a MIDEM Fesztiválon járt, akikkel 1983-ban a Yamaha Fesztiválon megnyerték ´Time Goes By´ (Holnap hajnalig) c. dallal a Grand-Pix nagydíjat. 1984-től párhuzamosan szólókarrierbe kezdett.1985-től két éven keresztül Végvári Ádámmal közösen készített lemezeket.

1986-ban elnyerte a szöuli fesztivál közönségdíját. Itt találkozott a Dschingis Khan-nal és mikor később visszatért, Mándoki Lászlóval együtt énekelte az Olimpia egyik dalát.

1988-ban fellépett a Szöuli Olimpián illetve eMeRTon-díjat kapott. 1989 végétől, Erdős Péter menedzser halála után, a Neoton Família kettészakadt és ő az 1992-ig működő Éva-Neoton tagja lett, de önállóan is ad ki lemezeket.Fia,

1992-ben Dávid nevű kisfia megszületése után ismét énekelt. 1996 augusztusában Végvári Ádámmal közösen a a Budai Parkszínpadon lépett fel.

Részt vett a Neoton Família 1998. április 24-i búcsúkoncertjén a BS-ben. 1998-ban és 1999-ben a Táncdalfesztivál Sátorban lépett fel a Diákszigeten.

Rendszeresen fellépett a Ruttkai Éva Színházban. Szerepelt az Elvira, az Edith és Marlene, a Hippolyt a lakáj, a Shirley Valentine, és a A kaktusz világa c. előadásban. Szólóban énekelt dalainak többségét a neves brit zeneszerző Bob Heatlie szerezte.

Az együttműködés szerelemmé változott, amelynek közös gyümölcse fia, Dávid. 2002 végén két koncertet adott az Uránia moziban, ahol fellépett az Asterix együttes és a Neo Tones.